Warning: Attempt to read property "TIME" on null in /customers/5/d/4/maltoghumle.no/httpd.www/recipes/index.php on line 33 Humle og Malt - Oppskrift: D.I.L.L.I.G.A.F.

Før du starter å brygge sjekk om du har alle ingrediensene:

Malt
Vekt Navn EBC
Husk å knuse kornet om du ikke har bestilt dette ferdigknust.
4.4 kg Pilsner 3 EBC
1.7 kg Vienna Malt 7 EBC
400 g Hvete Malt 4 EBC
6.5 kg Totalt
Humle
Vekt Navn Alpha Koke
Humler og annet som skal i koken er normalt pakket i samme pose merket med antall minutter de skal kokes.
35g Goldings, East Kent 5.0% 60 min
10g Saaz 4.0% 10 min
10g Styrian Goldings 5.4% 10 min
25g Saaz 4.0% 2 min
25g Styrian Goldings 5.4% 2 min
105g Totalt
Gjær
ID Navn Utgjæringsgrad Flokkulering Temperatur
Dette er gjæralternativer, tørrgjær er standard i settene, den som er uthevet over.
WLP568 Belgian Style Saison Ale Yeast Blend 75% Medium 21°C - 27°C
Belle Saison 80% Lav 17°C - 25°C

Begynn med å varme vann. Vannmengden du trenger er ca. 0 l. Varm gjerne vannet noen grader mer enn første meske steg da det synker litt når du har i malten.

Meskesteg
Navn Temperatur Min
Følge gjerne enstegs meskeprogram som er uthevet over
Sukker Konvertering66 °C60 min
Utmesking76 °C10 min

Når meskingen er ferdig sirkuler vørteren i meskekaret til du har klar vørter (vorlauf), skyll deretter kornet med vann på 76 °C til du har ca. 28 l. (Det koker vanligvis bort ca. 10%) Når vørteren har nådd kok, følger du anvisningen til humle ikastene. Etter endt koking, kjøler du vørteren ned til angitt gjæringstemeratur å har på gjæren.

Gjæring
Gjæringstemperatur 14 dager ved ca. 20 °C
Flaske/Fat 14 dager ved ca. 20 °C
Modning 30 dager ved ca. 10 °C
Brygget den, OG: FG: ABV: Regn ut ca. ABV (OG − FG) ÷ 7,5 × 1000
  • D.I.L.L.I.G.A.F.
  • Ca. 25l, ca. 75% Effiktivitet
  • OG: 1.056–1.062
  • FG: 1.009–1.015
  • IBU: 22
  • EBC: 8
  • Ca ABV.: 6.2 %