Warning: Attempt to read property "TIME" on null in /customers/5/d/4/maltoghumle.no/httpd.www/recipes/index.php on line 33
Før du starter å brygge sjekk om du har alle ingrediensene:
Malt |
Vekt |
Navn |
EBC |
Husk å knuse kornet om du ikke har bestilt dette ferdigknust.
|
4.4 kg |
Pilsner |
3 EBC |
1.7 kg |
Vienna Malt |
7 EBC |
400 g |
Hvete Malt |
4 EBC |
6.5 kg |
Totalt |
Humle |
Vekt |
Navn |
Alpha |
Koke |
Humler og annet som skal i koken er normalt pakket i samme pose merket med antall minutter de skal kokes.
|
35g |
Goldings, East Kent |
5.0% |
60 min |
10g |
Saaz |
4.0% |
10 min |
10g |
Styrian Goldings |
5.4% |
10 min |
25g |
Saaz |
4.0% |
2 min |
25g |
Styrian Goldings |
5.4% |
2 min |
105g |
Totalt |
|
Gjær |
ID |
Navn |
Utgjæringsgrad |
Flokkulering |
Temperatur |
Dette er gjæralternativer, tørrgjær er standard i settene, den som er uthevet over.
|
WLP568 |
Belgian Style Saison Ale Yeast Blend |
75% |
Medium |
21°C - 27°C |
|
Belle Saison |
80% |
Lav |
17°C - 25°C |
Begynn med å varme vann. Vannmengden du trenger er ca. 0 l. Varm gjerne vannet noen grader mer enn første meske steg da det synker litt når du har i malten.
Meskesteg |
Navn |
Temperatur |
Min |
Følge gjerne enstegs meskeprogram som er uthevet over
|
Sukker Konvertering | 66 °C | 60 min |
Utmesking | 76 °C | 10 min |
Når meskingen er ferdig sirkuler vørteren i meskekaret til du har klar vørter (vorlauf), skyll deretter kornet med vann på 76 °C til du har ca. 28 l. (Det koker vanligvis bort ca. 10%) Når vørteren har nådd kok, følger du anvisningen til humle ikastene. Etter endt koking, kjøler du vørteren ned til angitt gjæringstemeratur å har på gjæren.
Gjæring |
|
Gjæringstemperatur |
14 dager ved ca. 20 °C |
Flaske/Fat |
14 dager ved ca. 20 °C |
Modning |
30 dager ved ca. 10 °C |
- D.I.L.L.I.G.A.F.
- Ca. 25l, ca. 75% Effiktivitet
- OG: 1.056–1.062
- FG: 1.009–1.015
- IBU: 22
- EBC: 8
- Ca ABV.: 6.2 %