Warning: Attempt to read property "TIME" on null in /customers/5/d/4/maltoghumle.no/httpd.www/recipes/index.php on line 33 Humle og Malt - Oppskrift: Blond Bombshell

Før du starter å brygge sjekk om du har alle ingrediensene:

Malt
Vekt Navn EBC
Husk å knuse kornet om du ikke har bestilt dette ferdigknust.
4.3 kg Pilsner 4 EBC
300 g Vienna 6 EBC
250 g Carapils 4 EBC
4.85 kg Totalt
Humle
Vekt Navn Alpha Koke
Humler og annet som skal i koken er normalt pakket i samme pose merket med antall minutter de skal kokes.
15g Magnum 13.3% 60 min
15g Hallertauer Hersbrucker 5.2% 30 min
20g Hallertauer Hersbrucker 5.2% 15 min
20g Hallertauer Hersbrucker 5.2% 1 min
70g Totalt
Gjær
ID Navn Utgjæringsgrad Flokkulering Temperatur
Dette er gjæralternativer, tørrgjær er standard i settene, den som er uthevet over.
WLP001 California Ale 77% Lav 20°C - 23°C
US-05 Safale American 77% Medium 15°C - 24°C

Begynn med å varme vann. Vannmengden du trenger er ca. 0 l. Varm gjerne vannet noen grader mer enn første meske steg da det synker litt når du har i malten.

Meskesteg
Navn Temperatur Min
Følge gjerne enstegs meskeprogram som er uthevet over
Sukker Konvertering64 °C60 min
Utmesking76 °C10 min

Når meskingen er ferdig sirkuler vørteren i meskekaret til du har klar vørter (vorlauf), skyll deretter kornet med vann på 76 °C til du har ca. 28 l. (Det koker vanligvis bort ca. 10%) Når vørteren har nådd kok, følger du anvisningen til humle ikastene. Etter endt koking, kjøler du vørteren ned til angitt gjæringstemeratur å har på gjæren.

Gjæring
Gjæringstemperatur 14 dager ved ca. 16 °C
Flaske/Fat 14 dager ved ca. 20 °C
Modning 30 dager ved ca. 10 °C
Brygget den, OG: FG: ABV: Regn ut ca. ABV (OG − FG) ÷ 7,5 × 1000
  • Blond Bombshell
  • Ca. 25l, ca. 72% Effiktivitet
  • OG: 1.039–1.045
  • FG: 1.004–1.010
  • IBU: 35
  • EBC: 7
  • Ca ABV.: 4.7 %