Warning: Attempt to read property "TIME" on null in /customers/5/d/4/maltoghumle.no/httpd.www/recipes/index.php on line 33
Før du starter å brygge sjekk om du har alle ingrediensene:
Malt |
Vekt |
Navn |
EBC |
Husk å knuse kornet om du ikke har bestilt dette ferdigknust.
|
2.5 kg |
Hvete Malt |
4 EBC |
2.5 kg |
Pilsner |
4 EBC |
300 g |
Carapils |
4 EBC |
5.3 kg |
Totalt |
Humle |
Vekt |
Navn |
Alpha |
Koke |
Humler og annet som skal i koken er normalt pakket i samme pose merket med antall minutter de skal kokes.
|
11g |
Hallertauer Hersbrucker |
5.2% |
90 min |
11g |
Hallertauer Hersbrucker |
5.2% |
30 min |
11g |
Hallertauer Hersbrucker |
5.2% |
10 min |
33g |
Totalt |
|
Gjær |
ID |
Navn |
Utgjæringsgrad |
Flokkulering |
Temperatur |
Dette er gjæralternativer, tørrgjær er standard i settene, den som er uthevet over.
|
WLP380 |
Hefeweizen IV Ale |
77% |
Lav |
19°C - 21°C |
WB-06 |
Safbrew Wheat |
68% |
Medium |
15°C - 24°C |
Begynn med å varme vann. Vannmengden du trenger er ca. 0 l. Varm gjerne vannet noen grader mer enn første meske steg da det synker litt når du har i malten.
Meskesteg |
Navn |
Temperatur |
Min |
Følge gjerne enstegs meskeprogram som er uthevet over
|
Sukker Konvertering | 66 °C | 75 min |
Utmesking | 76 °C | 10 min |
Når meskingen er ferdig sirkuler vørteren i meskekaret til du har klar vørter (vorlauf), skyll deretter kornet med vann på 76 °C til du har ca. 29 l. (Det koker vanligvis bort ca. 10%) Når vørteren har nådd kok, følger du anvisningen til humle ikastene. Etter endt koking, kjøler du vørteren ned til angitt gjæringstemeratur å har på gjæren.
Gjæring |
|
Gjæringstemperatur |
14 dager ved ca. 20 °C |
Flaske/Fat |
14 dager ved ca. 20 °C |
Modning |
30 dager ved ca. 10 °C |
- Troll Weizen
- Ca. 25l, ca. 75% Effiktivitet
- OG: 1.046–1.052
- FG: 1.006–1.012
- IBU: 14
- EBC: 7
- Ca ABV.: 5.1 %