Warning: Attempt to read property "TIME" on null in /customers/5/d/4/maltoghumle.no/httpd.www/recipes/index.php on line 33 Humle og Malt - Oppskrift: Troll Weizen

Før du starter å brygge sjekk om du har alle ingrediensene:

Malt
Vekt Navn EBC
Husk å knuse kornet om du ikke har bestilt dette ferdigknust.
2.5 kg Hvete Malt 4 EBC
2.5 kg Pilsner 4 EBC
300 g Carapils 4 EBC
5.3 kg Totalt
Humle
Vekt Navn Alpha Koke
Humler og annet som skal i koken er normalt pakket i samme pose merket med antall minutter de skal kokes.
11g Hallertauer Hersbrucker 5.2% 90 min
11g Hallertauer Hersbrucker 5.2% 30 min
11g Hallertauer Hersbrucker 5.2% 10 min
33g Totalt
Gjær
ID Navn Utgjæringsgrad Flokkulering Temperatur
Dette er gjæralternativer, tørrgjær er standard i settene, den som er uthevet over.
WLP380 Hefeweizen IV Ale 77% Lav 19°C - 21°C
WB-06 Safbrew Wheat 68% Medium 15°C - 24°C

Begynn med å varme vann. Vannmengden du trenger er ca. 0 l. Varm gjerne vannet noen grader mer enn første meske steg da det synker litt når du har i malten.

Meskesteg
Navn Temperatur Min
Følge gjerne enstegs meskeprogram som er uthevet over
Sukker Konvertering66 °C75 min
Utmesking76 °C10 min

Når meskingen er ferdig sirkuler vørteren i meskekaret til du har klar vørter (vorlauf), skyll deretter kornet med vann på 76 °C til du har ca. 29 l. (Det koker vanligvis bort ca. 10%) Når vørteren har nådd kok, følger du anvisningen til humle ikastene. Etter endt koking, kjøler du vørteren ned til angitt gjæringstemeratur å har på gjæren.

Gjæring
Gjæringstemperatur 14 dager ved ca. 20 °C
Flaske/Fat 14 dager ved ca. 20 °C
Modning 30 dager ved ca. 10 °C
Brygget den, OG: FG: ABV: Regn ut ca. ABV (OG − FG) ÷ 7,5 × 1000
  • Troll Weizen
  • Ca. 25l, ca. 75% Effiktivitet
  • OG: 1.046–1.052
  • FG: 1.006–1.012
  • IBU: 14
  • EBC: 7
  • Ca ABV.: 5.1 %