Warning: Attempt to read property "TIME" on null in /customers/5/d/4/maltoghumle.no/httpd.www/recipes/index.php on line 33 Humle og Malt - Oppskrift: Kinn: Vestkyst

Før du starter å brygge sjekk om du har alle ingrediensene:

Malt
Vekt Navn EBC
Husk å knuse kornet om du ikke har bestilt dette ferdigknust.
6.2 kg Maris Otter 7 EBC
280 g Cara Gold 120 EBC
280 g Cara Ruby 50 EBC
6.76 kg Totalt
Humle
Vekt Navn Alpha Koke
Humler og annet som skal i koken er normalt pakket i samme pose merket med antall minutter de skal kokes.
12g Centennial (2013) 9.4% 30 min
12g Columbus (2013) 16.0% 30 min
12g Simcoe (2013) 11.7% 30 min
12g Centennial (2013) 9.4% 15 min
12g Columbus (2013) 16.0% 15 min
12g Simcoe (2013) 11.7% 15 min
12g Centennial (2013) 9.4% 0 min
12g Columbus (2013) 16.0% 0 min
12g Simcoe (2013) 11.7% 0 min
16g Amarillo (2014) 8.9% 3 dager før flasking
16g Centennial (2013) 9.4% 3 dager før flasking
16g Columbus (2013) 16.0% 3 dager før flasking
16g Simcoe (2013) 11.7% 3 dager før flasking
172g Totalt
Gjær
ID Navn Utgjæringsgrad Flokkulering Temperatur
Dette er gjæralternativer, tørrgjær er standard i settene, den som er uthevet over.
WLP002 English Ale 67% Lav 18°C - 20°C
S-04 Safale S-04 73% Høy 15°C - 20°C
1318 Wyeast 1318 London Ale III 73% Høy 18°C - 23°C

Begynn med å varme vann. Vannmengden du trenger er ca. 0 l. Varm gjerne vannet noen grader mer enn første meske steg da det synker litt når du har i malten.

Meskesteg
Navn Temperatur Min
Følge gjerne enstegs meskeprogram som er uthevet over
Sukker Konvertering64 °C60 min

Når meskingen er ferdig sirkuler vørteren i meskekaret til du har klar vørter (vorlauf), skyll deretter kornet med vann på 76 °C til du har ca. 23 l. (Det koker vanligvis bort ca. 10%) Når vørteren har nådd kok, følger du anvisningen til humle ikastene. Etter endt koking, kjøler du vørteren ned til angitt gjæringstemeratur å har på gjæren.

Gjæring
Gjæringstemperatur 14 dager ved ca. 20 °C
Flaske/Fat 14 dager ved ca. 20 °C
Modning 30 dager ved ca. 10 °C
Brygget den, OG: FG: ABV: Regn ut ca. ABV (OG − FG) ÷ 7,5 × 1000
  • Kinn: Vestkyst
  • Ca. 20l, ca. 74% Effiktivitet
  • OG: 1.076–1.082
  • FG: 1.017–1.023
  • IBU: 60
  • EBC: 22
  • Ca ABV.: 7.7 %