Warning: Attempt to read property "TIME" on null in /customers/5/d/4/maltoghumle.no/httpd.www/recipes/index.php on line 33
Før du starter å brygge sjekk om du har alle ingrediensene:
Malt |
Vekt |
Navn |
EBC |
Husk å knuse kornet om du ikke har bestilt dette ferdigknust.
|
6.2 kg |
Maris Otter |
7 EBC |
280 g |
Cara Gold |
120 EBC |
280 g |
Cara Ruby |
50 EBC |
6.76 kg |
Totalt |
Humle |
Vekt |
Navn |
Alpha |
Koke |
Humler og annet som skal i koken er normalt pakket i samme pose merket med antall minutter de skal kokes.
|
12g |
Centennial (2013) |
9.4% |
30 min |
12g |
Columbus (2013) |
16.0% |
30 min |
12g |
Simcoe (2013) |
11.7% |
30 min |
12g |
Centennial (2013) |
9.4% |
15 min |
12g |
Columbus (2013) |
16.0% |
15 min |
12g |
Simcoe (2013) |
11.7% |
15 min |
12g |
Centennial (2013) |
9.4% |
0 min |
12g |
Columbus (2013) |
16.0% |
0 min |
12g |
Simcoe (2013) |
11.7% |
0 min |
16g |
Amarillo (2014) |
8.9% |
3 dager før flasking |
16g |
Centennial (2013) |
9.4% |
3 dager før flasking |
16g |
Columbus (2013) |
16.0% |
3 dager før flasking |
16g |
Simcoe (2013) |
11.7% |
3 dager før flasking |
172g |
Totalt |
|
Gjær |
ID |
Navn |
Utgjæringsgrad |
Flokkulering |
Temperatur |
Dette er gjæralternativer, tørrgjær er standard i settene, den som er uthevet over.
|
WLP002 |
English Ale |
67% |
Lav |
18°C - 20°C |
S-04 |
Safale S-04 |
73% |
Høy |
15°C - 20°C |
1318 |
Wyeast 1318 London Ale III |
73% |
Høy |
18°C - 23°C |
Begynn med å varme vann. Vannmengden du trenger er ca. 0 l. Varm gjerne vannet noen grader mer enn første meske steg da det synker litt når du har i malten.
Meskesteg |
Navn |
Temperatur |
Min |
Følge gjerne enstegs meskeprogram som er uthevet over
|
Sukker Konvertering | 64 °C | 60 min |
Når meskingen er ferdig sirkuler vørteren i meskekaret til du har klar vørter (vorlauf), skyll deretter kornet med vann på 76 °C til du har ca. 23 l. (Det koker vanligvis bort ca. 10%) Når vørteren har nådd kok, følger du anvisningen til humle ikastene. Etter endt koking, kjøler du vørteren ned til angitt gjæringstemeratur å har på gjæren.
Gjæring |
|
Gjæringstemperatur |
14 dager ved ca. 20 °C |
Flaske/Fat |
14 dager ved ca. 20 °C |
Modning |
30 dager ved ca. 10 °C |
- Kinn: Vestkyst
- Ca. 20l, ca. 74% Effiktivitet
- OG: 1.076–1.082
- FG: 1.017–1.023
- IBU: 60
- EBC: 22
- Ca ABV.: 7.7 %